Det skal du bruge:
Marinade:
- 3 fed hvidløg
- 1 cm frisk ingefær (rives fint)
- 2 dl græsk yoghurt
- saft af en lime (alternativ: citronsaft)
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk paprika
- 1 tsk chilliflager
- 3 tsk garam masala
- 2 tsk salt
Fyld:
- 2 auberginer
- 2 dåser kikærter
Saucen:
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 cm frisk revet ingefær
- 50 gram mandler (hakkes)
- 70 gr koncentreret tomtpure
- 3 dl bouillon
- 1 tsk gurkemeje
- ½ dl piskefløde
Desuden:
- Ris
- Mandler til at pynte med
Sådan gør du:
Fyld skal marineres minimum 30 minutter – dog gerne natten over.
Efter marinering skal det en tur i ovnen på 225 grader. Placer det på bagepapir i ovn i ca 20 minutter.
Steg løg, hvidløg og ingefær i smør tilsæt hakket mandler og derefter resterende ingredienser. Lad saucen koge op og simre i minimum 5 minutter. Tilsæt fyld fra bagepladen og fløden
Serveres med ris og pyntes med mandler ristet på en tør pande.
Kan også pyntes med persille.
Velbekomme.