Vegetarisk sovs

Hvem elsker ikke en god sovs? Og en god brun sovs er jo helt i verdenseliten. Med denne opskrift har Bente kreeret et vegetarisk alternativ til julebordet.

Det skal du bruge:

  • smør
  • 4 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 8 dl rødvin (et ekstra inden servering)
  • 8 stk laubærblade
  • 200 gr knold selleri
  • 2 gulerødder
  • 2 tsk timiam
  • 1 spsk tomat pure eller ketchup
  • 4 tsk soya sovs
  • 2 tsk ribsgele
  • ½ l piskefløde
  • salt og peber
  • saucekulør

Ovenstående er til 4 personer

Sådan gør du:

Løg og hvidløg svitses i smør.

Gulerod og knoldselleri skæres i mindre stykker og kommes i gryden sammen med rødvin og koges 3-4 timer mindst. Lad det stå og trække natten over.

Si væsken fra og opvarm den med fløde, gele og soyasovs. Jævnes – salt og peber og kulør

Andre opskrifter

Du kunne jo også prøve

Kartoffelpizza

Det skal du bruge: Pizzadej Olie 1 løg 2-3 bagekartofler Frisk rosmarin (eller som tørret kryderi) Lidt revet mozzarella 250 gr mozzarella eller feta Sådan

Kom i gang »