Ingredienser:
- Frisk pasta (f.eks. tagliatelle)
- 2 gulerødder, skrællede og skåret i tynde strimler
- 1 zucchini, skåret i tynde strimler
- En håndfuld frisk spinat
- 1 porre, skåret i ringe
- 150 g flødeost (f.eks. den med urter)
- 1 spsk olivenolie
- Frosne ærter
- Salt og peber
- Frisk basilikum eller andre urter til pynt (valgfrit)
- Friskrevet parmesan til servering (valgfrit)
Instruktioner:
- Kog pastaen i henhold til pakkeanvisningerne, men træk et par minutter fra kogetiden, da den også vil blive sauteret senere.
- Opvarm en stor pande med olivenolie over medium varme. Sauter porre, gulerødder og zucchini, indtil de bliver lidt møre, cirka 5-7 minutter.
- Tilsæt frisk spinat og fortsæt med at sautere, indtil spinaten er visnet.
- Tilsæt flødeosten til grøntsagerne og rør rundt, indtil den er smeltet og blander sig med grøntsagernes saft for at danne en cremet sauce. Hvis saucen er for tyk, kan du tilføje lidt af pastaens kogetid for at justere konsistensen.
- Afdryp pastaen (gem lidt af kogevandet) og tilsæt den til panden med grøntsagerne og flødeostesaucen. Vend det hele sammen, så pastaen bliver dækket af saucen, tilsæt ærterne, og lad det simre sammen i yderligere et par minutter.
- Smag til med salt og peber og pynt med frisk basilikum eller andre urter, hvis du har det.
- Server med friskrevet parmesan på toppen, hvis ønsket.
Dette måltid er hurtigt at lave, sundt, og du kan nemt justere det med de grøntsager, du har. God fornøjelse med madlavningen!