Vegetarisk gullasch

Det skal du bruge:

  • 30 gr smør
  • 400 gr svampe
  • 1 stk løg
  • 1 porre
  • 2 fed hvidløg
  • 2 store gulerødder
  • 1 peberfrugt
  • 300 gr kartofler
  • 50 gr tomat pure
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 stk lauerbær
  • ½ tsk muskatnød
  • 1 spsk hvedemel
  • 7-8 dl grøntsags bouillon
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 1 spsk tahin
  • 1 dåse sorte bønner
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. klargør grøntsager
  2. varm gryde og svits steg svampe indtil ALT vand er fordampet (de skal knitre – giver smag) tages af
  3. dernæst svits løg – hvidløg porre til falder sammen tilsæt rest grøntsager
  4. kom svampene tilbage og tilsæt krydderier og mel samt grøntsagsbouillon og sukker
  5. lad det hele simre i en times tid
  6. når færdigsimret tilsættes tahin og en dåse sorte bønner og fløde – smages til med salt/peber/sukker og æblecidereddike

Serveres med kartoffelmos

Andre opskrifter

Du kunne jo også prøve

Grønsagslasagne

Dejlig lasagne med søde kartofler, der er nem at lave. Her er opskriften med hjemmelavet bechamelsauce, men du kan selvfølgelig også bruge en fabriksproduceret, hvis

Kom i gang »

Risotto

Det skal du bruge: 1 løg 200 g ærter 300 g asparges 3 dl risottoris 1 dl hvidvin 7 dl grønsagsbouillon 3 spsk olivenolie 3

Kom i gang »