Risotto

Det skal du bruge:

  • 1 løg
  • 200 g ærter
  • 300 g asparges
  • 3 dl risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 7 dl grønsagsbouillon
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk parmesan
  • En lille håndfuld mandler
  • salt og peber

Sådan gør du:

Hak løget, mandler og skær asparges i ca 3 cm lange stykker. . Varm olien i en dyb pande (eller en gryde) og svits løgene uden at de tager farve. Tilsæt risottoris og steg i 2 min.

Hæld hvidvin ved og lad det dampe væk.

Tilsæt en sjat af grønsagsbouillonen, rør om og lad risene opsuge væden. Fortsæt på samme måde med resten af bouillonen – i ca 12 min.

Tilsæt asparges og ærter og rør godt rundt. Lad det simre yderligere 5 minutter.

Vend parmesanen i smag til med salt og peber og server straks med parmesan drysset på toppen.

Risene kan med succes erstattes med spelt-kerner.

Andre opskrifter

Du kunne jo også prøve

Salat med falafler

Det skal du bruge: Grønne asparges Butternut squash Spinat salat (anden salat kan bruges) Agurk evt pyntes med feta og persille Humus (den hjemmelavede er

Kom i gang »

Bagte hokkaido

Det skal du bruge: Sådan gør du: Svits løg, hvidløg, peberfrugt og røde linser i olie i et par minutter Tilsæt herefter pureret tomat og

Kom i gang »