Det skal du bruge:
- 1 løg
- 200 g ærter
- 300 g asparges
- 3 dl risottoris
- 1 dl hvidvin
- 7 dl grønsagsbouillon
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk parmesan
- En lille håndfuld mandler
- salt og peber
Sådan gør du:
Hak løget, mandler og skær asparges i ca 3 cm lange stykker. . Varm olien i en dyb pande (eller en gryde) og svits løgene uden at de tager farve. Tilsæt risottoris og steg i 2 min.
Hæld hvidvin ved og lad det dampe væk.
Tilsæt en sjat af grønsagsbouillonen, rør om og lad risene opsuge væden. Fortsæt på samme måde med resten af bouillonen – i ca 12 min.
Tilsæt asparges og ærter og rør godt rundt. Lad det simre yderligere 5 minutter.
Vend parmesanen i smag til med salt og peber og server straks med parmesan drysset på toppen.
Risene kan med succes erstattes med spelt-kerner.