Et besøg på en engelsk pub bragte denne ret ind i familien:
Det skal du bruge:
- 400 gram champignon
- En rød peber
- Et løg
- To skefulde tomatpure
- En dåse passerede tomater
- 2 dåser bønner
- 1 tsk cayenne peber
- 1 tsk chilli
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk oregano
- 2 tsk paprika
- Smør til at stege i
Sådan gør du:
Start med at hakke løg og skære den røde peber i tern.
Du kan bruge alle slags champignon. Jeg foretrækker at mikse portobello og brune champignon, men andre kan også bruges. Champignon renses og så river jeg dem på et mandolin jern.
Miks krydderierne i en lille bøtte – rør godt rundt.
Start med at svitse løg og røde pebre i ca fem minutter i det smeltede smør. Tilsæt champignons og lad dem stege med i 10 minutter. Dette frigiver en del væske, som du skal hælde fra.
Tilsæt herefter tomatpure og krydderierne – lad dem stege med i to-tre minutter.
Tilsæt herefter de passerede tomater. Lad de simre i 20 minutter – smag til med salt og peber.
Hæld bønnerne i og lad dem varme med i 5-10 minutter og retten er klar til servering. Server i burritos eller med ris som tilbehør.
Retten kan med succes laves dagen i forvejen – den bliver kun bedre af at trække!
Velbekom!