Glögg

Glem alt om den færdigkøbte glögg-ekstrat. Når du først har prøvet denne glögg vil du aldrig mere skære genvej!

skal trække mindst 24 timer

Det skal du bruge:

Til glögg-ekstrat:

  • 10-12 økologiske appelsiner (1/2 l appelsinsaft)
  • 3,5 dl sukker
  • 10 hele neliker
  • 4 kanel stænger (hele)
  • 1 tsk allehånde
  • 1 tsk muskatnød
  • 1 tsk kardemomme
  • evt lidt citronsaft

Til den færdige glögg:

  • En flaske rødvin
  • Rosiner
  • Mandelsplitter

Sådan gør du:

Pres saften fra appelsiner og kog stille og roligt med de øvrige ingredienser. Lad det simre i 1-2 timer.

Bland nu med 1 flaske rødvin og 1 dl rom (ca) og lad det trække til dagen efter.

Du kan ved samme lejlighed sætte rosiner i blød i rom – det vil bringe stor glæde når glöggen skal nydes.

Tilsæt rosinerne samt mandel splitter og varm glöggen op!

Velbekomme!

Andre opskrifter

Du kunne jo også prøve