Dahl

Det skal du bruge til Dahl:

  • 5 fed hvidløg
  • 6 tsk fintrevet ingefær
  • 3 tsk karry
  • 3 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 spsk stødt koriander
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk chiliflager
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 200 g røde linser
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 spsk olivenolie

Det skal du bruge til Raita:

  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1/2 groftrevet agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • salt
  • sort peber, friskkværnet

Sådan gør du:

Start med at lave Raita og sæt den på køl.

Riv agurken groft og hakk mynten fint. Pres hvidløgen i en skål og rør alle ingredienser sammen.

Start med at skylle linserne i en sigte og lad dem dryppe af. Pil og hak hvidløgene fint og skræl og riv ingefær fint.

Varm olien i en gryde og lad hvidløg og ingefær svitse i et minut under omrøring.

Tilsæt krydderierne og lad dem svitse i et minut under omrøring.

Herefter tilsætter du linser, hakkede tomater og bouillonen. Lad det simre under låg i 35-40 minutter – tjek at linserne er møre.

Smag til med salt og server retten i skåle med en god klat Raita. Supler evt med naan brød.

Andre opskrifter

Du kunne jo også prøve

Risotto

Det skal du bruge: 1 løg 200 g ærter 300 g asparges 3 dl risottoris 1 dl hvidvin 7 dl grønsagsbouillon 3 spsk olivenolie 3

Kom i gang »