Boller

Det skal du bruge:

  • 50 gr gær
  • 1,5 tsk salt
  • 2 skefulde sukker
  • 2 æg
  • 1/2 kold vand
  • 50 gram smeltet smør
  • 900-1000 gram mel
  • evt. solsikkekerner eller hørfrø hvis der ønskes kerner i bollerne

Sådan gør du:

Gæren smuldres og drysses med salt og sukker, hvormed den “smeltes”

Tilsæt vand, æg, den smeltede smør og solsikkekerner efter ønske (kan også være hørfrø eller andre kerner)

Melen røres og æltes i – rør/ ælt dejen i minimum 5-6 minutter for at gæren er arbejdet godt ind i dejen.

Dejen tildækkes og hæver 1 time ved stuetemperatur.

Boller ca 16-18 stk formes og skal efterhæve ca 20-30 minutter.

Bollerne pensles med mælk og bages i ovn ved 220 grader i ca 16-18 minutter alt efter ovn type.

skal de fryses – så frys bollerne ned mens de er lidt lunkne

Andre opskrifter

Du kunne jo også prøve

Salat med falafler

Det skal du bruge: Grønne asparges Butternut squash Spinat salat (anden salat kan bruges) Agurk evt pyntes med feta og persille Humus (den hjemmelavede er

Kom i gang »