Det skal du bruge:
- 30 gr smør
- 400 gr svampe
- 1 stk løg
- 1 porre
- 2 fed hvidløg
- 2 store gulerødder
- 1 peberfrugt
- 300 gr kartofler
- 50 gr tomat pure
- 1 spsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- 2 stk lauerbær
- ½ tsk muskatnød
- 1 spsk hvedemel
- 7-8 dl grøntsags bouillon
- 2 tsk sukker
- 2 tsk æblecidereddike
- 1 dl madlavningsfløde
- 1 spsk tahin
- 1 dåse sorte bønner
- salt og peber
Sådan gør du:
- klargør grøntsager
- varm gryde og svits steg svampe indtil ALT vand er fordampet (de skal knitre – giver smag) tages af
- dernæst svits løg – hvidløg porre til falder sammen tilsæt rest grøntsager
- kom svampene tilbage og tilsæt krydderier og mel samt grøntsagsbouillon og sukker
- lad det hele simre i en times tid
- når færdigsimret tilsættes tahin og en dåse sorte bønner og fløde – smages til med salt/peber/sukker og æblecidereddike
Serveres med kartoffelmos