Vegetarisk gullasch

Det skal du bruge:

  • 30 gr smør
  • 400 gr svampe
  • 1 stk løg
  • 1 porre
  • 2 fed hvidløg
  • 2 store gulerødder
  • 1 peberfrugt
  • 300 gr kartofler
  • 50 gr tomat pure
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 stk lauerbær
  • ½ tsk muskatnød
  • 1 spsk hvedemel
  • 7-8 dl grøntsags bouillon
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 1 spsk tahin
  • 1 dåse sorte bønner
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. klargør grøntsager
  2. varm gryde og svits steg svampe indtil ALT vand er fordampet (de skal knitre – giver smag) tages af
  3. dernæst svits løg – hvidløg porre til falder sammen tilsæt rest grøntsager
  4. kom svampene tilbage og tilsæt krydderier og mel samt grøntsagsbouillon og sukker
  5. lad det hele simre i en times tid
  6. når færdigsimret tilsættes tahin og en dåse sorte bønner og fløde – smages til med salt/peber/sukker og æblecidereddike

Serveres med kartoffelmos

Andre opskrifter

Du kunne jo også prøve

Salat med falafler

Det skal du bruge: Grønne asparges Butternut squash Spinat salat (anden salat kan bruges) Agurk evt pyntes med feta og persille Humus (den hjemmelavede er

Kom i gang »

Vegetarisk sovs

Hvem elsker ikke en god sovs? Og en god brun sovs er jo helt i verdenseliten. Med denne opskrift har Bente kreeret et vegetarisk alternativ

Kom i gang »