Vegetarisk Tikka Masala

Det skal du bruge:

Marinade:

  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær (rives fint)
  • 2 dl græsk yoghurt
  • saft af en lime (alternativ: citronsaft)
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk chilliflager
  • 3 tsk garam masala
  • 2 tsk salt

Fyld:

  • 2 auberginer
  • 2 dåser kikærter

Saucen:

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk revet ingefær
  • 50 gram mandler (hakkes)
  • 70 gr koncentreret tomtpure
  • 3 dl bouillon
  • 1 tsk gurkemeje
  • ½ dl piskefløde

Desuden:

  • Ris
  • Mandler til at pynte med

Sådan gør du:

Fyld skal marineres minimum 30 minutter – dog gerne natten over.

Efter marinering skal det en tur i ovnen på 225 grader. Placer det på bagepapir i ovn i ca 20 minutter.

Steg løg, hvidløg og ingefær i smør tilsæt hakket mandler og derefter resterende ingredienser. Lad saucen koge op og simre i minimum 5 minutter. Tilsæt fyld fra bagepladen og fløden

Serveres med ris og pyntes med mandler ristet på en tør pande.

Kan også pyntes med persille.

Velbekomme.

Andre opskrifter

Du kunne jo også prøve

Grønsagslasagne

Dejlig lasagne med søde kartofler, der er nem at lave. Her er opskriften med hjemmelavet bechamelsauce, men du kan selvfølgelig også bruge en fabriksproduceret, hvis

Kom i gang »

Linselasagne

Det skal du bruge til fire personer: Fyld: Bechamelsauce: Sådan gør du Fyldet: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Hak løgene, snit hvidløg fint og

Kom i gang »