Vegetarisk Tikka Masala

Det skal du bruge:

Marinade:

  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær (rives fint)
  • 2 dl græsk yoghurt
  • saft af en lime (alternativ: citronsaft)
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk chilliflager
  • 3 tsk garam masala
  • 2 tsk salt

Fyld:

  • 2 auberginer
  • 2 dåser kikærter

Saucen:

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk revet ingefær
  • 50 gram mandler (hakkes)
  • 70 gr koncentreret tomtpure
  • 3 dl bouillon
  • 1 tsk gurkemeje
  • ½ dl piskefløde

Desuden:

  • Ris
  • Mandler til at pynte med

Sådan gør du:

Fyld skal marineres minimum 30 minutter – dog gerne natten over.

Efter marinering skal det en tur i ovnen på 225 grader. Placer det på bagepapir i ovn i ca 20 minutter.

Steg løg, hvidløg og ingefær i smør tilsæt hakket mandler og derefter resterende ingredienser. Lad saucen koge op og simre i minimum 5 minutter. Tilsæt fyld fra bagepladen og fløden

Serveres med ris og pyntes med mandler ristet på en tør pande.

Kan også pyntes med persille.

Velbekomme.

Andre opskrifter

Du kunne jo også prøve

Risotto

Det skal du bruge: 1 løg 200 g ærter 300 g asparges 3 dl risottoris 1 dl hvidvin 7 dl grønsagsbouillon 3 spsk olivenolie 3

Kom i gang »