Dahl

Det skal du bruge til Dahl:

  • 5 fed hvidløg
  • 6 tsk fintrevet ingefær
  • 3 tsk karry
  • 3 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 spsk stødt koriander
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk chiliflager
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 200 g røde linser
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 spsk olivenolie

Det skal du bruge til Raita:

  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1/2 groftrevet agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • salt
  • sort peber, friskkværnet

Sådan gør du:

Start med at lave Raita og sæt den på køl.

Riv agurken groft og hakk mynten fint. Pres hvidløgen i en skål og rør alle ingredienser sammen.

Start med at skylle linserne i en sigte og lad dem dryppe af. Pil og hak hvidløgene fint og skræl og riv ingefær fint.

Varm olien i en gryde og lad hvidløg og ingefær svitse i et minut under omrøring.

Tilsæt krydderierne og lad dem svitse i et minut under omrøring.

Herefter tilsætter du linser, hakkede tomater og bouillonen. Lad det simre under låg i 35-40 minutter – tjek at linserne er møre.

Smag til med salt og server retten i skåle med en god klat Raita. Supler evt med naan brød.

Andre opskrifter

Du kunne jo også prøve

Grønsagslasagne

Dejlig lasagne med søde kartofler, der er nem at lave. Her er opskriften med hjemmelavet bechamelsauce, men du kan selvfølgelig også bruge en fabriksproduceret, hvis

Kom i gang »