Det skal du bruge til Dahl:
- 5 fed hvidløg
- 6 tsk fintrevet ingefær
- 3 tsk karry
- 3 tsk stødt spidskommen
- 1/2 spsk stødt koriander
- 1/2 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk chiliflager
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 200 g røde linser
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 spsk olivenolie
Det skal du bruge til Raita:
- 1 håndfuld frisk mynte
- 2 dl græsk yoghurt
- 1/2 groftrevet agurk
- 1 fed hvidløg
- 1/2 tsk stødt spidskommen
- salt
- sort peber, friskkværnet
Sådan gør du:
Start med at lave Raita og sæt den på køl.
Riv agurken groft og hakk mynten fint. Pres hvidløgen i en skål og rør alle ingredienser sammen.
Start med at skylle linserne i en sigte og lad dem dryppe af. Pil og hak hvidløgene fint og skræl og riv ingefær fint.
Varm olien i en gryde og lad hvidløg og ingefær svitse i et minut under omrøring.
Tilsæt krydderierne og lad dem svitse i et minut under omrøring.
Herefter tilsætter du linser, hakkede tomater og bouillonen. Lad det simre under låg i 35-40 minutter – tjek at linserne er møre.
Smag til med salt og server retten i skåle med en god klat Raita. Supler evt med naan brød.