Det skal du bruge til seks personer:
- 2 stk rødløg
- 2 porrer
- 1/2 bladselleri
- 3-4 gulerødder
- 150 g pastinak
- 1 squash
- 1 rød peberfrugt
- 1 dåse sorte bønner
- 1 dåse røde kidneybønner
- 800 g hakkede tomater fra dåse eller passerede tomater
- 2,5 dl bouillon
- 4-5 friske finthakket chili (gerne de små kraftfulde)
- 1 ½ tsk. hel spidskommen
- ¾ tsk. hel koriander
- Ost til at drysse over på tallerkenen
- Nachos til at spise til
Sådan gør du:
Tænd bålet og mens det varmer kan du vaske og gøre alle grønsager klare:
- Rødløgene skal hakkes
- Porrer, gulerødder og bladselleri skæres i skiver
- squash, peberfrugt og pastinak skæres i tern
Når bålet er varmt starter du med at varme gryden med lidt olie i. Start med at svitse løg og porrer i olien. Tilsæt de øvrige og svits det hele sammen – pas på gryden ikke bliver for varm. Rør hyppigt rundt.
Tilst de hakkede tomater, bouillon, chili og øvrige krydderier. Rør godt rundt og lad det simre 20 minutter. Rør ofte rundt og sikr at et ikke buldrekoger.
Tilsæt bønnerne og lad det simre videre i endnu 10 minutter.
Smag til med salt og peber og retten er klar til servering.
Server i skåle, drys revet ost over og spis nachos til.
Velbekomme!