Linselasagne

Det skal du bruge til fire personer:

Fyld:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g røde linser
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3-4 dl vand
  • 2 tsk. oregano
  • salt
  • peber
  • 400 g gulerødder
  • tørrede chiliflager
  • olie til stegning
  • 1 tsk. æblecidereddike

Bechamelsauce:

  • 50 g smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 4 dl s’dmælk
  • lidt revet muskatnød
  • 100 g revet mozzarellaost
  • salt
  • peber

  • Lasagneplader (vi vælger altid de friske)
  • lidt revet ost til topping – gerne Gouda!

Sådan gør du

Fyldet:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Hak løgene, snit hvidløg fint og skræl og riv gulerødderne. Svits løg og hvidløg i en gryde med lidt olie i bunden. Tilsæt røde linser og lad dem svitse med inden du tilsætter øvrige ingredienser hakkede tomater, vand, oregano, gulerødder, chiliflager og æblicidereddike) og lad det koge til linserne er møre.

Bechamelsauce:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel. Pisk det sammen og begynd at tilsætte mælken lidt ad gangen mens du rører rodt rundt, til saucen begynder at blive tyk.

Riv muskatnød i saucen og tilsæt osten. Rør godt rundt og smag til med salt og peber inden du tager gryden af varmen.

Saml lasagnen

Smør et ildfast fad med smør (eller for fadet med bagepapir).

Læg et lag lasagneplader i bunden, hæld et lag af fyldet ovenpå og derefter et lag bechamelsauce. Gentag til du har 3-4 lag lasagneplader – slut med et lag fyld og bechamelsauce.

Drys et par håndfulde revet gouda ovenpå bechamelsaucen.

Pak et ark bagepapir over fadet og sæt det i ovnen i 45 minutter. Fjern bagepapiret og sæt tilbage i ovnen i 5 minutter.

Tag lasagnen ud af ovnen og lad den trække i 10 minutter før servering. I bedste fald laver du den dagen før og varmer den op inden servering.

Andre opskrifter

Du kunne jo også prøve

Pizzadej

Pizzadej

Det skal du bruge: Sådan gør du: Rør gæren ud i vandet. Tilsæt øvrige ingredienser og ælt det i mindst ti minutter. Lad det hæve

Kom i gang »

Kartoffelpizza

Det skal du bruge: Pizzadej Olie 1 løg 2-3 bagekartofler Frisk rosmarin (eller som tørret kryderi) Lidt revet mozzarella 250 gr mozzarella eller feta Sådan

Kom i gang »