Glem alt om den færdigkøbte glögg-ekstrat. Når du først har prøvet denne glögg vil du aldrig mere skære genvej!
skal trække mindst 24 timer
Det skal du bruge:
Til glögg-ekstrat:
- 10-12 økologiske appelsiner (1/2 l appelsinsaft)
- 3,5 dl sukker
- 10 hele neliker
- 4 kanel stænger (hele)
- 1 tsk allehånde
- 1 tsk muskatnød
- 1 tsk kardemomme
- evt lidt citronsaft
Til den færdige glögg:
- En flaske rødvin
- Rosiner
- Mandelsplitter
Sådan gør du:
Pres saften fra appelsiner og kog stille og roligt med de øvrige ingredienser. Lad det simre i 1-2 timer.
Bland nu med 1 flaske rødvin og 1 dl rom (ca) og lad det trække til dagen efter.
Du kan ved samme lejlighed sætte rosiner i blød i rom – det vil bringe stor glæde når glöggen skal nydes.
Tilsæt rosinerne samt mandel splitter og varm glöggen op!
Velbekomme!