Hvem elsker ikke en god sovs? Og en god brun sovs er jo helt i verdenseliten. Med denne opskrift har Bente kreeret et vegetarisk alternativ til julebordet.
Det skal du bruge:
- smør
- 4 løg
- 2 fed hvidløg
- 8 dl rødvin (et ekstra inden servering)
- 8 stk laubærblade
- 200 gr knold selleri
- 2 gulerødder
- 2 tsk timiam
- 1 spsk tomat pure eller ketchup
- 4 tsk soya sovs
- 2 tsk ribsgele
- ½ l piskefløde
- salt og peber
- saucekulør
Ovenstående er til 4 personer
Sådan gør du:
Løg og hvidløg svitses i smør.
Gulerod og knoldselleri skæres i mindre stykker og kommes i gryden sammen med rødvin og koges 3-4 timer mindst. Lad det stå og trække natten over.
Si væsken fra og opvarm den med fløde, gele og soyasovs. Jævnes – salt og peber og kulør