Grønsagslasagne

Dejlig lasagne med søde kartofler, der er nem at lave. Her er opskriften med hjemmelavet bechamelsauce, men du kan selvfølgelig også bruge en fabriksproduceret, hvis du har travlt.

Det skal du bruge:

Lasagnefyld

  • 4-5 søde kartofler
  • 1 aubergine
  • 6 tomater
  • Lasagneplader – jeg foretrækker friske lasagneplader
  • 200 grevet mozzarellaost
  • 1½ tsk. tørret oregano
  • Olivenolie til at stege auberginen i

Bechamelsauce

  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 4 dl sødmælk
  • Muskatnød
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.

Lasagnefyld

Skyl aubergine og skær dem i tynde skiver. Steg dem kort i olie på en pande.

Skræl søde kartofler og skær dem i tynde skiver.

Skær tomater i lidt tykkere skiver.

Bechamelsauce

Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og pisk godt rundt, til der ikke er nogen klumper.

Tilsæt mælken under omrøring. Bring i kog og lad det småkoge i 10 minutter. Det er vigtigt at du løbende rører rundt i saucen.

Smag den til med revet muskatnød, salt og peber.

Byg lasagnen

Beklæd et ovnfast fad med bagepapir eller smør det med smør eller olie.

Lav skiftevis et lag af søde kartofler, tomater, aubergine, bechamelsauce, revet mozzarella og lasagneplader. Slut med et lag bechamelsauce, som drysses med den revne mozzarella og krydres med salt og peber.

Bag ca 30 minutter i ovnen til grønsagerne er møre.

Lad lasagnen trække i 10 minutter før servering.

Velbekomme!

Andre opskrifter

Du kunne jo også prøve

Reje og avocado salat

Det skal du bruge: Dressing/Marinade: 0,5 dl olivenolie 0,5 dl lime-saft 0,5 dl friske koriander 1 spsk honning 1/2 tsk chili salt peber Salat: Hjertesalat

Kom i gang »

Kartoffelpizza

Det skal du bruge: Pizzadej Olie 1 løg 2-3 bagekartofler Frisk rosmarin (eller som tørret kryderi) Lidt revet mozzarella 250 gr mozzarella eller feta Sådan

Kom i gang »